Når jeg kigger på min have, så er der ét ord, der beskriver alt: frodig. Græsset, hækken, blomsterne, bladene på træerne, bærrene og frugtkopperne – for ikke at glemme skvadderkålen og resten af ukrudtet. Det vokser og vokser. Den milde vinter, masser af vand i foråret og de varme sommertemperaturer har sat gang i væksten overalt. Det kan somme tider knibe at følge med, hvis man er gerne vil holde ukrudtet nede og få trimmet buske og hække og have en nogen lunde pæn græsplæne. – Og dog er det en fornøjelse at se, hvor godt det står, og kunne høste jordbærrene og de andre bær og salat og andre grøntsager – og følge med i, hvordan frugterne på træerne bliver større og alt tegner til en god høst. Vi må kalde det Guds gaver til os.

 

Megen frugt

Når jeg kikker på min have, så er der ét ord, der beskriver alt: frodig. Græsset, hækken, blomsterne, bladene på træerne, bærrene og frugtkopperne – for ikke at glemme skvadderkålen og resten af ukrudtet. Det vokser og vokser. Den milde vinter, masser af vand i foråret og de varme sommertemperaturer har sat gang i væksten overalt. Det kan somme tider knibe at følge med, hvis man er gerne vil holde ukrudtet nede og få trimmet buske og hække og have en nogen lunde pæn græsplæne. – Og dog er det en fornøjelse at se, hvor godt det står, og kunne høste jordbærrene og de andre bær og salat og andre grøntsager – og følge med i, hvordan frugterne på træerne bliver større og alt tegner til en god høst. Vi må kalde det Guds gaver til os.

I Joh 15,8 fortæller Jesus, at ”derved herliggøres min fader, at I bærer megen frugt.” Det er Guds ønske, at vi skal bære frugt – åndelig frugt – i vores liv, og endda megen frugt. Gud skaber vilkårene både i den fysiske og den åndelige verden. Han giver næring, han giver lys og varme, han sørger for alt det, vi har brug for. Vores del er at ”blive” i ham (v. 4). Vi kan ikke selv producere den åndelige frugt som kærlighed, tålmodighed, venlighed, etc. Men vi kan blive i Jesus. Vi kan holde fast ved ham. Vi kan holde vores øjne og vores interesse rettet mod ham. Vi kan vælge at vandre med ham. Vi kan vælge, at lade ”mine ord blive i jer” (v. 7), dvs. bruge tid i ordet og sætte os for at følge det.

Et af mine frugttræer er ved at visne. En gren står endnu grøn med blade og frugtanlæg. De andre er blevet brune og tørre. Mosegrisen har gjort sit ødelæggende arbejde på rødderne. Der kommer ikke længere saft ud til grenene. Sådan er det, når vi ikke har daglig forbindelse med vores Frelser. Men med Jesus kan vi bære megen frugt. Må Gud velsigne os til at være frugtbærere til Faderens ære og til velsignelse for vores nærmeste, menigheden og de mange andre omkring os. Frugter er en Guds gave. Og du og jeg kan blive en del af Guds gave til andre. God sommer til alle!